Maatwerk websites: webapplicaties, webshops, content management systems en oplossen website problemen.
WordPress onderhoud: 10 tips voor een betrouwbare website

Categorie : Blog jun 9th, 2017
De prestaties en betrouwbaarheid van jouw WordPress website zijn bepalend voor het succes, zoals ik ook al schreef in een eerdere blog over Webpagina’s sneller maken met gzip compressie. Gedegen WordPress onderhoud helpt hier enorm bij. Met enige regelmaat moeten daarom aandacht worden besteed aan de volgende 10 tips.
Wordpress logo

Top 10 WordPress onderhoud tips

Met deze 10 tips onderhoud je jouw WordPress website.

  1. Backups maken van zowel de bestanden als de database. Doe dit in minimaal dezelfde frequentie als waarin de content wordt bijgewerkt: voor de ene site kan één backup per 2 weken voldoende zijn, voor een intensief gebruikte website is dagelijks beter.
  2. WordPress versie up to date houden. Er worden regelmatig security issues gefixt. Hiermee voorkom je dat je gehackt wordt!
  3. Plugins en thema updaten, om dezelfde rede als 2. Vooral verouderde plugins staan bekend als security risk.
  4. Checken of alles goed werkt na stap 2 en 3, er kunnen compatibility issues optreden tussen verschillende WordPress / plugins / theme versies
  5. Server error logs bekijken: gebeuren er opmerkelijke zaken die duiden op hack pogingen? Of geven bepaalde scripts continu errors?
  6. Google webmaster tools analyseren: checken op 404 ‘not found’ errors en broken links. Indien nodig issues fixxen, bijvoorbeeld door het aanmaken van redirects voor missende pagina’s.
  7. Checken Google Analytics op bezoekersstatistieken, wat valt op? Zit er een groeiende lijn in de bezoekersaantallen, of zijn hier juist delen weggevallen? Dit laatste kan wijzen op website problemen.
  8. Controleren van de pagina laadtijden, om te kijken of pagina’s nog vlot genoeg werken. Snelle laadtijden zijn essentieel voor een goede gebruikerservaring!
  9. Content optimaliseren: checken op juistheid en compleetheid (vormgeving, afbeeldingen, uitlijningen, tags, categorieën), images comprimeren , database optimaliseren, SEO scores checken, caching, verwijderen spam.
  10. Nogmaals backup, dat kan je niet vaak genoeg doen. Zorg er ook voor dat de backups niet alleen op de hosting server zelf staan, maar ook offline.

Regelmaat van WordPress onderhoud

Met welke regelmaat moet je WordPress website onderhouden worden? Dat hangt af van de ambities van de website eigenaar. In een grote organisatie gebeurt dit dagelijks, door dedicated teams. Voor een kleinere setting kan 1x per maand een paar uur voldoende zijn. Een handige en vooral flexibele optie is het gebruik van een strippenkaart voor WordPress onderhoud. In alle gevallen help ik je graag.
DEEL :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *