Maatwerk websites: webapplicaties, webshops, content management systems en oplossen website problemen.
Eenvoudig een kopie maken van een WordPress site

Categorie : Blog nov 22nd, 2012

Na het een en ander getest te hebben, blijkt de Duplicator plugin de beste optie om een volledige wordpress site te kopieren. Bijvoorbeeld naar een ontwikkel server voor het testen van nieuwe plugins en thema’s, of voor het switchen van server. De plugin verpakt zowel de bestanden als de database in 1 pakketje. Handig!

Je vindt de plugin hier: http://wordpress.org/extend/plugins/duplicator/

Lukt het niet? Dan ligt dat waarschijnlijk aan jouw specifieke serverconfiguratie. Dat kan soms lastige materie zijn. Rogier is expert in WordPress migraties. Hulp nodig? Neem contact met mij op.

DEEL :

(14) comments

Stefan
4 jaar ago · Beantwoorden

Beste Rogier,

Kan ik ook een website kopieren en aanpassen naar een andere taal en aanpassen met de content foto’s enzzz.
Is dit ok SEO technisch ? omdat je toch redelijk wat dezelfde codes hanteert?

Mvg,

Stefan

Martine
5 jaar ago · Beantwoorden

hier ook dezelfde vraag, wil mijn nederlandse site ook in t engels hebben. maar weet niet precies hoe. ik wil graag de teksten zelf vertalen, en dan bovenin een knop om te switchen van de ene taal naar de andere.

heb al diverse plugins geprobeerd maar die werken niet zoals ik wil

Hi Rogier,

Ik heb een website gemaakt maar wil nu een kopie website maken zodat ik daar met nieuwe thema’s kan experimenteren. Vooralsnog hoeft die website nog niet gepubliceerd te worden. Ik heb met de Duplicator Plugin een backup gemaakt maar loop nu vast. Kun je mij zeggen hoe ik de laatste stap moet doen?

Rogier
5 jaar ago · Beantwoorden

Hi Bas, bedankt voor je bericht. Je eigen website doet vermoeden dat jullie dit zelf zouden kunnen. Waar zit je probleem precies? Stuur me anders even een prive bericht aub.

Bas
5 jaar ago · Beantwoorden

Goedemorgen ik wil graag onze website kopiëren naar een andere domeinnaam zodat ik deze vandaar kan bewerken.

Wat kan ik bet beste doen?

G.
6 jaar ago · Beantwoorden

Hallo Rogier,

Ik wil mijn website niet verhuizen, maar kopieren naar een andere URL.
Nu zie ik dat dat ook kan met de duplicator plugin, maar er staat niet bij omschreven hoe ik dat kan doen. De oude website moet dus ook blijven bestaan.

Het gaat in dit geval om een exacte kopie en geen verhuizing van de website.

Ik hoor graag van je hoe ik dat kan doen.

Jos
6 jaar ago · Beantwoorden

Ha Rogier,

Ik heb twee sites gemaakt op wordpress.com. Betreft fietsvakantiereis. Nu wil ik een derde site maken en nu blijkt het thema niet meer te bestaan. Nu zou ik toch graag het zelfde thema gebruiken. Is dat mogelijk door bijvoorbeeld een kopie te maken van de eerdere sites en die met bewerken volledig opnieuw in te vullen. Betreft het thema hatch.

    Rogier
    6 jaar ago · Beantwoorden

    Hi Jos, dat kan zeker! Ik zal je een mailtje sturen voor meer info.

Rogier
6 jaar ago · Beantwoorden

Hi Marjolein, bedankt voor de vraag. Ik neem direct contact met je op!

Marjolein
6 jaar ago · Beantwoorden

Beste Rogier,

Ik heb dezelfde vraag als Peter. Ik heb zelf een wordpress website gemaakt en wil deze graag in meerdere verschillende talen opzetten. Heb hier en daar naar opties gekeken maar wil een eigen vertaalde content gebruiken.

Zou je ook contact met mij op kunnen nemen?

Mvg,

Marjolein
marjoleinvandorp@hotmail.com

Rogier
6 jaar ago · Beantwoorden

Bedankt voor je bericht Peter! Let er op dat je niet zomaar je wachtwoord deelt online!!

Ik neem via de e-mail contact me je op.

Peter Van Campe
6 jaar ago · Beantwoorden

Geachte,

ik heb in wordpress een site gemaakt en zou deze graag dupliceren om in die tweede site een franstalige versie te maken. Zo heb ik dezelfe structurre en dien ik enkel de taal aan te passen.

Hoe dien ik dit te doen
Mijn e-mail adres is / Peter.Van.Campe@telenet.be
paswoord is : ***

of dien ik je eerste beheerder te maken van mijn site zodat je dit kan doen voor mij. Stuur me dan uw e-mail adres aub en ik doe het nodige

Mvg,
Peter Van Campe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *