Maatwerk websites: webapplicaties, webshops, content management systems en oplossen website problemen.
Twitter Bootstrap: snel front-ends bouwen

Categorie : Blog aug 15th, 2012

Ik gebruik het inmiddels al een tijdje, maar ik blijf me verbazen over hoe mooi het werkt: Twitter Bootstrap. De naam klinkt misschien een beetje verwarrend, maar het komt neer op een volledig front-end pakket gemaakt door medewerkers van Twitter. Het bestaat uit HTML, CSS en JavaScript elementen die het echt mogelijk maken om lean en agile websites in elkaar te zetten. Zo makkelijk, dat ik steeds sneller overstap van wireframes naar echt werkende prototypes. Daarmee krijgen klanten een veel beter gevoel van de werking, en het bouwen van de front-end moet sowieso gebeuren. Op die manier voegt het waarde toe, en kost het minder tijd. Wie wil dat nou niet?

Ik zal komende tijd meer op de werking van Twitter Bootstrap ingaan. Tot die tijd moet je me maar gewoon blindelings vertrouwen: dit wil je zelf proberen!
En heb je hulp nodig? Vraag advies aan Rogier de Jong Web Development. 

DEEL :

(1) Comment

Beste Rogier,

Ik heb een half jaartje geleden een website gemaakt voor een vriend van mij die op de homepage een “twitterbox” (is dat het juiste woord?) wilde hebben (http://www.gooischeskihut.nl/). Na veel zoekwerk heb ik een broncode gepikt van iemand die zich de Dreamweaverman noemt. Met deze code kon je makkelijk het uiterlijk van de kolom bepalen: breedte, hoogte, kleur tekst, kleur linkjes, etc. Het daadwerkelijke programmeerwerk stond in een javascript ergens online (zie broncode gooischeskihut.nl). Helaas is dit .js file niet meer online bereikbaar en was ik niet zo slim destijds om dat file ook te pikken en dat te implementeren in deze website. Nou ben ik meer van de grafische kant dan van de technische kant, heb jij een snelle oplossing/nieuwe broncode?

Alvast bedankt voor het eventuele meedenken!

Jeroen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *