Maatwerk websites: webapplicaties, webshops, content management systems en oplossen website problemen.
De beste iOS web development apps

Categorie : Blog jun 17th, 2011

Als freelance web developer wordt je regelmatig benaderd door klanten op momenten dat je niet achter je bureau zit. Even snel een pagina in WordPress bewerken, een error uit een php script halen of een afbeelding offline zetten. Voorheen waren dit soort klusjes onderweg niet direct mogelijk, maar met de komst van smartphones en tablets is een nieuwe wereld open gegaan: de mobiele apps. Zelf gebruik ik naar mijn Mac’s thuis een iPhone 4 en iPad 2 voor onderweg. Hiermee kan ik tegenwoordig binnen een minuut de eerder genoemde klusjes en meer voor elkaar krijgen. Aangezien het hiervoor wel even zoeken is naar de juiste apps, deel ik hier graag mijn favoriete iOS web development apps.

WordPress

Te beginnen met de app van mijn favoriete CMS, WordPress. Met deze app is het zeer eenvoudig om posts te maken of te bewerken (zoals ik nu doe), maar het aanpassen van settings is helaas niet mogelijk.. Jammer, want de admin werkt in mobile safari niet altijd, bijvoorbeeld met drag & drop functies..

Prijs: Gratis!
Link: WordPress for iOS

Codosaurus

Een fraai uitziende app die in lijn ligt met mijn editor op de Mac: Coda. Extreem handig voor het aanpassen van code, maar mist verdere functies voor bijvoorbeeld file-management. Er is ook een lite versie beschikbaar.

Prijs: €4,99
Link: Codosaurus

FTP on the Go

httpv://www.youtube.com/watch?v=NZzjMZWDizY

Voor het file-management wat Codosaurus mist, gebruik ik FTP on the Go.

Prijs: €5,49
Link: FTPontheGo

iMockups

Een andere app die ik graag wil delen is iMockups. Niet perse als snelle tool voor onderweg, maar ook voor thuis. Deze app maakt het namelijk extreem makkelijk en intuïtief om mockup (schetsen) van websites te maken. Probeer het zelf maar eens!

Prijs: €5,49
Link: iMockups

 

Heb je zelf ook interessante apps ontdekt, deel ze in de comments!

DEEL :

(3) comments

Rogier
12 jaar ago · Beantwoorden

Ja hoor, een kleine update: Coda voor iPad is uit!

http://panic.com/coda/

Coda is al jaren mijn editor voor html, php en css projecten.

Hendrik Peters
13 jaar ago · Beantwoorden
Hendrik Peters
13 jaar ago · Beantwoorden

Mooi overzichtje! Ik mis alleen nog een handige Analytics app. Zelf gebruik ik daarvoor altijd Quicklytics, een aanrader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *